Szórakozás

Szennyezett szilikont kapott a volt táncbajnok

Fülöp Magdolna a televízióból értesült róla, hogy implantátumába ipari szilikon került. A műtétért kifizetett egymillió forintját azóta sem kapta vissza.

Magdolna táncpartnerével, Pál Attilával háromszoros magyar bajnok volt standard és latin táncban, de a fiatal nő térdsérülése megálljt parancsolt a sikereknek. A kifutón viszont tovább tündökölt, négy évvel ezelőtt Máltán megnyerte a legszebb női test címet egy nemzetközi szépségversenyen, Ukrajnában pedig királynővé koronázták. Két éve pedig egy kisfiúnak adott életet. A szoptatás után gyorsan vissza szerette volna nyerni régi formáját, ezért kereste meg a klinikát.

„Rendbe akartam hozni, ezért fordultam a Kontúr Klinikához, ahol dr. K. referenciáit látva tudtam: ő az a doktor, aki visszaadja a mellem régi formáját” – mondta a Borsnak Magdolna. „Háromszor voltam konzultáción a doktor úrnál, a műtét előtt két nappal egymillió forintot adtam neki a férjem jelenlétében. Számlát nem kaptam.”

A műtétet azonban nem K. doktor végezte, hanem egy perui származású főorvos, ráadásul a megbeszélt méret helyett kisebb implantátumot helyeztek be Magdolnának, azt is az izom alá. Pár hét múlva a lány a televízióból értesült, hogy a benne lévő PIP implantátumot gyártó cég tevékenységét felfüggesztették Franciaországban, mivel az általuk forgalmazott termékbe ipari szilikon került. Ez pedig veszélyezteti a nők egészségét.

A páciens elmondása szerint a Kontúr Klinika vezetője ígéretet tett arra, hogy a klinika költségtérítés nélkül kicseréli az implantátumot, vagy máshol is elvégeztetheti a műtétet a klinika költségén. Miután júliusban a főorvos még mindig a már betiltott PIP implantátumokat ajánlotta, Magdolna egy másik klinikát választott, de a megígért műtéti beavatkozás költségét azóta sem kapta meg.

Magdolna több helyen feljelentette a klinikát. A VPOP Közép- Magyarországi Regionális Nyomozó Hivatala értesítette az adóhatóságot és feljelentést tett a VIII. kerületi kapitányságon. Az ügyben vizsgálódik az ÁNTSZ is. A házaspár pert is indított a szennyezett szilikont gyártó francia cég ellen.

A Bors megkeresésére a klinika ügyvédje, dr. Biry Csaba elmondta, a klinika végig jóhiszeműen járt el a pácienssel szemben. A cserére végül is azért nem került sor, mert Magdolna olyan implantátumot választott, ami háromszor annyiba kerül, mint az eredeti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik