Szórakozás

Nem a sakklegendáé a Fülöp-szigeteki lány

A 2008-ban elhunyt Bobby Fischer holttestét júliusban exhumálták, hogy kivizsgálhassák, valós-e a nő állítása és megilleti-e a lányt az örökség.

A sakkozó holttestének exhumálásáról az Izlandi Legfelsőbb Bíróság döntött júniusban, miután Marily Young, akinek korábban viszonya volt Fischerrel, azt állította, hogy a sakkozótól származik a jelenleg 9 éves lánya. A korábban a “sakk fenegyerekének” nevezett Fischer 2008 januárjában halt meg, végrendelet nélkül. Kétmillió dolláros vagyona megszerzéséért folyamatosan harcolnak az örökösök. A viszályban Fischer volt felesége, rokonai, de még az Egyesült Államok kormánya is érintett, utóbbi azt állítja, hogy Fischer jelentős adótartozást hagyott hátra.

Bobby Fischer 1943-ban született Chicagóban. Világhírűvé 1972-ben vált, amikor legyőzte Borisz Szpasszkijt. Játszmájukat az évszázad sakkmeccsének tartották. Később Fischert az amerikai kormány azzal vádolta meg, hogy 1992-ben megsértette az akkori Jugoszlávia elleni nemzetközi szankciókat azzal, hogy sakkozott az embargóval sújtott országban. Fischer ezután egy ideig Japánban élt, végül 2005-ben Izland állampolgárságot ajánlott fel neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik