Szórakozás

Kormányszóvivő: “Aludni sem tudtam az izgalomtól”

Kialakult baráti társasága van. A legjobb barátnőjét kilencéves korától ismeri, ő kisfiának, Márknak a keresztanyja.

Nagy Anna bölcsészkart végzett, nyelv szakos, szakdiplomáciai oklevéllel rendelkezik. Korábban a gazdasági minisztériumban előbb főosztályvezetőként dolgozott, később lett szóvivő. Kormányszóvivővé való kinevezése előtt aludni sem tudott az izgalomtól.

„Kovács Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára keresett meg. Bevallom, eleinte aludni sem tudtam az izgalomtól. Megkérdeztem a pszichiáter szomszédomat – aki egyben az egyik legjobb barátom is -, hogy normális dolog-e ez”. Nagy Anna felelősségteljes munkája mellett egyedül neveli Márkot, a kisfiát, és alapítványt is működtet egyedülálló szülőknek.

“Márk kilencéves. 36 voltam, amikor kiderült, hogy meg akar születni – és én boldog voltam. A szüleim is, hiszen egyetlen gyerek vagyok, és ők sokáig vártak az unokára. A kisfiam édesapja spanyol, a Világbanknál dolgozik, és szünet nélkül járja a világot. Hol Madagaszkáron van, hol Indiában. Márkot féltem: nem szeretném, ha Madagaszkárra repkedne. Budapesten szokott találkozni az édesapjával.”

Kinevezése után mindenki a régi iskolatársának vélte, annyira, hogy a közösségi oldalról törölte is magát. Az igazi barátai azonban megmaradtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik