Szórakozás

Mezey megalázza játékosait?

Székesfehérváron rettegnek a játékosai, munkatársai Mezey Györgytől. A Videoton edzője gyakran megalázza a játékosait, többeket pedig köszönésre sem méltat - állítja a Borsnak egy informátor.
Kapcsolódó cikkek

Mezey György egyedül dönt minden kérdésben, hiszen ő a sportigazgató és a vezetőedző is, azonban nagyobb baj, hogy a bennfentesek szerint mostanra a Vidinél is kiütközött konfliktusra hajlamos személyisége, ami 1986 óta, a mexikói csapás óta jellemzi őt.

– Elképesztően durván bánik a játékosaival. Aki egy picit is hibázik, azt az öltözőben mindenki előtt előveszi, és a legkeményebb hangnemben ordít vele – mondta a Borsnak egy neve elhallgatását kérő személy. – A legkisebb hiba elég ahhoz, hogy nyilvánosan megalázza. Vannak persze kedvencei, akik bármit megtehetnek, de a többség retteg tőle. Ezért görcsös a csapat, és nem azért, mert a szurkolók elégedetlenkednek. Egyik pillanatról a másikra nemrég több utánpótlásedzőt is kirúgott a Puskás Akadémiáról, mert nem tetszett neki az edzésmódszerük. Egy a baj: minden csapatnál az első perctől az utolsóig Mezey határozza meg, hogy milyen legyen a tréning…

A klub belső viszonyait jól ismerő nyilatkozó arról is beszélt, hogyan bánik Mezey a sérült játékosokkal.

– Nála egy hétnél tovább nem lehet sérült senki. Ha igen, akkor elkezdi fenyegetni, hogy nem kap fizetést, meg túlad rajta. Akit egyszer leír, annak többet nem köszön. Egyszerűen átnéz azokon, akikre megsértődik. Informátorunk elárulta: a klubnál Mezey háta mögött nagyon nem nézik jó szemmel stílusát és a furcsa, egymásnak homlokegyenest ellentmondó nyilatkozatait sem. Sőt vannak, akik – ha nem is nyíltan, hiszen félnek tőle – bírálják az igazolásait is, mondván, elképesztő pénzeket fizet olyan focistákért, akik gyakran a tartalékok között kötnek ki. Vagy mert összeveszik velük, vagy kiderül róluk: nem ütik meg a szintet.

– A legapróbb, legfinomabb kritikát sem bírja elviselni. Aki megpróbálja, azt kipécézi magának, és előbb-utóbb kicsinálja. Fehérváron diktatúra van. Mezey György diktatúrája. Amíg ő diktál, nem is lesz komoly eredmény, mert olyan nagy a feszültség és a félelem a környezetében – mondta a belső ember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik