Szórakozás

Csak Michael Jackson háziorvosa ellen emelnek vádat

Michael Jacksont korábban hét orvos is kezelte.

Conrad Murrayn, Michael Jackson háziorvosán kívül nem emelnek vádat a Michael Jacksont korábban kezelő hét orvos ellen – jelentették be szerdán az elhunyt popsztár halálának körülményeit vizsgáló hatóságok. Az orvosok esetleges szerepét a popsztár halálában a kaliforniai legfőbb ügyész, Jerry Brown Kábítószer-ellenes Irodájának (BNE) nyomozása során vizsgálták – mondta el Christine Gasparac szóvivő.

Michael Jackson háziorvosa, Conrad Murray ellen már februárban vádat emelt a Los Angeles-i ügyészség “gondatlanságból elkövetett vétlen emberölés” címén, de az orvos ártatlannak vallotta magát a bíróságon. Az ügyészség azzal vádolja az orvost, hogy a krónikus álmatlanság ellen felírt erős altatókkal páciense halálát okozta. Murrayre, akit június végén az elhunyt popsztár édesapja, Joe Jackson is beperelt, nem terjedt ki a Los Angeles-i hatóságok ezen vizsgálata.

A helyi rendőrség az állami és szövetségi nyomozókkal együttműködve vizsgálta meg azoknak az orvosoknak a gyógyszerfelírási gyakorlatát, akik korábban kezelték az 50 éves popsztárt. A szövetségi Kábítószer-ellenes Hivatal (DEA) szintén lezárta a Jackson orvosainak ügyében folytatott nyomozását – jelentette be Sarah Pullen szóvivő.

“Rendkívül el vagyok keseredve” – mondta Brian Oxman, Joe Jackson jogi képviselője. “Michael Jackson mértéktelen gyógyszeres kezelésben részesült az éltének utolsó éveiben és az, hogy ezt nem hozzuk nyilvánosságra, a valóság teljes semmibe vételét jelenti” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik