Szórakozás

Új arcot kapott a szétlőtt arcú lány

Chrissy Steltz tinédzserként veszítette el arcának kétharmadát egy balesetben: szeme és orra helyén csak egy gödör maradt.

A lány 16 évesen egy buliban volt akkori barátjával, amikor egy részeg barátjuk kezében elsült egy sörétespuska. Steltz közvetlen közelről kapta a lövést. Az orvosok eleinte azt sem gondolták komolyan, hogy súlyosan sérült páciensük túlélheti a sérülést, ami hatalmas lyukat vágott az arca közepébe, ahol addig a szemgolyói és az orra voltak. Steltz ezután 11 évig élt úgy, hogy hiányzó arca helyét egy fekete maszkkal takarta, de igyekezett a lehetőségeihez képest teljes életet élni. Férjhez ment, egy évvel ezelőtt pedig egy kisfiúnak adott életet.

Most többévi munkával, komoly műtétsorozattal és egy protézis segítségével sikerült visszanyernie elveszített külsejét. Dr. Larry Overnek és dr. David Trainernek időben és pénzben mérve közel 20 ezer dollárjába (kicsit több mint 4 millió forintjába) került, hogy segítsenek a fiatal nőn, akinek hiányzó arcát a társadalombiztosítás „esztétikai jellegű problémának” minősítette, és nem finanszírozta a helyreállítást.

Ajánlott linkek:

Új arcot kapott a szétlőtt arcú nő (Velvet)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik