Szórakozás

Sportolók és zenészek az éhező gyermekekért

Sportolók és zenészek fogtak össze, hogy egyéni felajánlásaikkal támogassák az éhező gyerekek nyári étkeztetését.

Az olimpiai bajnok Székely Bulcsú egy dedikált vízilabdát ajánlott fel, így segítve a Gyermekétkeztetési Alapítványt. Kemény Dénes és csapata által dedikált vízilabda – melyre egészen 2010. július 31-ig lehet licitálni – igazi különlegességnek számít, hiszen összesen huszonegy aláírás került rá.

A labda mellett Jamie Winchester eMeRTon-díjas zenész, énekes, egy olyan gitárt ajánlott fel, amit Hrutka Róberttel közös zenekarának koncertjein használt, 2006-tól a zenekar feloszlásáig.
A legnagyobb licitet tevők az augusztus 5-én, a Kobuci Kertben megrendezésre kerülő bulin vehetik át a relikviákat, személyesen a felajánlóktól.

Az ünnepi átadás mellett koncertekkel – Grabanc, String Theory és Jamie Winchester –, és grillezéssel várják az érdeklődőket.

A felajánlott összeg teljes egészében az éhező gyerekeket segítő Gyermekétkeztetési Alapítvány kapja. Erre szüksége is van az alapítványnak, hiszen a nyári időszak kritikusnak számít a nehéz anyagi körülmények között élő gyerekek számára. Míg a leghátrányosabb helyzetben lévő gyermekek az év 200 napján ingyenesen étkezhetnek az iskolai, illetve óvodai napközikben, addig az év további 165 napján nem jutnak megfelelő ennivalóhoz. Éppen ezért számukra a legveszélyeztetettebb része az évnek az iskolai szünetek időszaka, kiváltképp a nyári szünidő, amikor akár huzamasobb ideig – hetekig – sem esznek meleg ételt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik