Szórakozás

Twitter üzenete miatt rúgták ki a CNN műsorvezetőjét

Octavia Nasr, a közel-keleti régióval foglalkozó szerkesztő és műsorvezető elismerően szólt Libanon elhunyt síita vallási vezetőjéről, Mohamed Husszein Fadlallahról.

A CNN elnézést kért mindazoktól, akiket Nasr megjegyzése sértett volna, és közölte, hogy az nem tükrözi a szerkesztőség álláspontját.

A libanoni születésű Octavia Nasr Twitter-üzenetében a hétvégén azt írta: “Sajnálattal hallom, hogy Mohamed Husszein Fadlallah eltávozott… A Hezbollah egyik legnagyobb alakja volt, akit tiszteltem.” A szerkesztő később a cnn.com-on elnézést kért bejegyzésért, amelyet – mint írta – hibásan fogalmazott meg. “Sajnálom, mert úgy tűnt belőle, mintha támogattam volna Fadlallah tevékenységét… pedig ez egyáltalán nem így van.” Nasr azt írta, hogy megjegyzésével Fadlallahnak a nők jogaiért folytatott tevékenysége előtt akart tisztelegni, amely a szerkesztő szerint egyedülálló a síita vallási vezetők között.

A CNN nemzetközi adásának alelnöke elfogadta Nasr magyarázatát, de közölte, hogy meg kell válniuk vezető közel-keleti szerkesztőjüktől, mert elvesztette hitelességét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik