Szórakozás

A világ végén vett házat a walesi herceg

Harmadik házát vásárolta meg a brit trónörökös Erdélyben. Károly herceg ezúttal az erdélyi Kovászna megyében lévő Zalánpatak mellett vett ingatlant.

“A walesi herceg egy 300 éves, nemrég felújított házat vásárolt meg, méghozzá olyan nyugodt helyen, hogy ott senki nem fogja zavarni, legfeljebb a vadon állatai” – hangzott el a romániai PROTV tudósításában. Az épületet hagyományos anyagok beépítésével újították fel a munkások. A zsindelytetőhöz szükséges hasított, horgonyszerű falemezeket és az “öreg” téglákat Zalánpatakon készítették mesterek, a talpgerendákat pedig egy már nem használt pajtából emelték ki és újították fel. A munkások nem használhattak cementet, csak tradicionális kötőanyagokat, mert így kívánta a megrendelő.

A kivitelező szerint azt az utasítást kapták, hogy minden úgy nézzen ki, mint ahogy 300 éve, és még csak a látszata se legyen meg annak, hogy valamit utánoznak. A falusiak örömmel fogadták a hírt, hogy a brit trónörökös náluk vett házat, mert azt remélik: pusztán már ez a tény munkalehetőségeket fog teremteni. “Minden helynek vannak előnyei és hátrányai. Ennek a helynek azonban csak előnyei vannak. A víz, a levegő, a tájkép, a csönd, mind-mind vonzóak. Az egyetlen hátrány, hogy a világ végén vagyunk” – mondta egy helybéli, Farkas József.

A Károly herceg új birtoka melletti faluban már csak 40-en élnek, és legtöbben 70 év felettiek. A walesi hercegnek egyébként ez harmadik erdélyi ingatlana. A másik kettő Brassóban és Máramarosban van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik