Szórakozás

Harry herceg New Yorkban jótékonykodott

Meglátogatta az amerikai katonai akadémiát, az UNICEF-et, az ENSZ gyermeksegélyezési szervezetét, bedobta az első labdát egy baseball-meccsen és még lovas pólózott is.

Harry herceg helikopteren érkezett a katonai akadémiára, ahol lőgyakorlaton vett részt amerikai újoncokkal. Egy ezredes elismerően nyilatkozott Harry teljesítményéről: “Pontosan tudja, mit kell tenni. Tudja, hogyan kell mozogni és hogyan kell lőni”.

Veteránokkal is találkozott a herceg a második világháborúból származó Intrepid nevű, múzeumhajóként szolgáló repülőgép-anyahajón. Az UNICEF szervezeténél elmagyarázták neki, hogyan segíti az Egyesült Államok a gyermekeket.

Harry dobta be az első labdát a New York Mets és a Minnesota Twins csapata közti baseball-meccsen – a Mets súlyos vereséget szenvedett.

A herceg vasárnap egy jótékonysági pólójátékban is részt vett Nacho Figueras világklasszis argentin játékos csapata ellen. A játék hevében a herceg le is esett pónilováról és a földre zuhant, de különösebb baja nem esett: nevetett, majd visszaszállt lovára. Bár Harry két pontot szerzett, csapata 6:5-re kikapott.

Harry herceg a New York-i látogatásából származó bevételekkel édesanyja, az 1997-ben elhunyt Diana hercegnő segélyprogramjait illetve az Afrika megsegítésére a herceg által életre hívott Sentebale nevű projektet támogatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik