Szórakozás

Békák hullottak az égből Rákóczifalván

A szemtanúk szerint egy hét alatt kétszer is békaeső hullott Rákóczifalván.

A Szoljon.hu-nak nyilatkozó szemtanú arról számolt be, a múlt héten a zuhogó esőben arra lett figyelmes, hogy valami elkezdett dobolni az esernyőjén, amelyekről kiderül, hogy békák voltak. Vasárnap is megismétlődött az eset, pontosabban, amikor kiment az esőben a szabadba mindent vastagon beborított a két-három centiméteres békák tömege.

A Szoljon.hu megkérdezte a különös jelenségről a szolnoki helikopterbázis meteorológiai szolgálatát is, vajon elképzelhető-e, hogy tényleg békaeső hullott a településen? A szakemberek elmondták, hogy az elmúlt napokban, a megyében számos olyan időjárási helyzet alakult ki, amelyek előidézhettek béka-, esetleg sárga esőt.

A szakemberek szerint ezek a jelenségek akkor történik, amikor a zivatarfelhők kialakulásánál erős áramlás kezdődik, amely képes magával vinni az apróbb élőlényeket, esetleg homokot. De az elmúlt napokban kialakuló tornádók és felhőtölcsérek is felszippanthatták ezeket egy kisebb tó, vagy vízzel borított terület felett, és ettől is történhetett a nem mindennapi jelenség.

A meteorológiai állomáson elmondták azt is, ők nem tapasztalták, hogy békák hullanának az égből, de a közelmúltban már esett homokkal szennyezett, sárga eső a környéken, amikor dél felől egy nagyobb légáramlat homokot hozott magával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik