Szórakozás

Focista lesz Szerbia tiszteletbeli konzulja

Egy Brazíliában játszó labdarúgó lesz Szerbia egyik tiszteletbeli konzulja - jelentette be vasárnap Vuk Jeremic szerb külügyminiszter, miután Belgrádban tárgyalt brazil hivatali partnerével.

“Sokan szeretnék segíteni a szerb-brazil együttműködést, az egyik közülük híres focistánk, (Dejan) Petkovic, akit a külügyminisztérium kitüntetett különleges érdemeiért, amelyekért nagyon hálásak vagyunk. Ő lesz a jövőben az egyik tiszteletbeli konzul Brazíliában” – mondta Jeremic.

A 38 éves Petkovic a belgrádi Crvena Zvezda volt játékosa, 7-szeres jugoszláv válogatott középpályás. Pályafutása során megfordult a Real Madridban is. Egy kínai és egy szaúd-arábiai kitérőt leszámítva immár 10 éve Brazíliában futballozik, az elmúlt szezonban a Rio de Janeiró-i, ötszörös brazil országos bajnok Flamengót erősítette. Nagyon népszerű és nem mellékesen nagyra becsült a dél-amerikai országban, egy időben még sajtókampány is indult, hogy játsszon a brazil válogatottban.

A brazil külügyminiszter elmondta, Belgrádban olyan megállapodást is aláírtak, amely egyszerűsíti a szerb állampolgárok beutazását Brazíliába. Celso Amorim megjegyezte, remélhetőleg ez ösztönző lesz arra, hogy minél többen ellátogassanak a dél-amerikai országba a 2014-es labdarúgó-világbajnokságra, illetve, a 2016-os riói olimpiára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik