Szórakozás

Több mint három évet hajózott az új rekorder

Az 1152 napos kaland végén családja és időközben megszületett kisfia várta. Teljesítményével új Guinness-rekordot állított fel.

Az 58 éves Reid Stowe 2007. április 21-én indult útnak a New Jersey-i Hoboken városából az Anne névre keresztelt 21 méteres, kétárbocos hajón, amely csütörtök délután a New York-i Nyugati 42. utca egyik mólójánál kötött ki.

A férfi, aki már a világ összes kontinensét meglátogatta hajójával, eredetileg barátnőjével, a most 26 éves Soanya Ahmaddal együtt vágott neki az ezernaposra tervezett kihívásnak, ám az út egyharmadánál a lányról kiderült, hogy terhes és ezért a férfi kénytelen volt egyedül folytatni az utat.

Az erőt próbáló kalandnak (a szűk családon kívül) számtalan támogatója akadt. Néhány étterem különböző élelmiszerekkel, rizzsel, babbal, tésztával, csokoládéval és fűszerekkel látta el a kalandort. Más vállalatok pedig pénzzel, GPS rendszerrel és Stowe internetes oldalának fenntartásával támogatták az utazót.

A férfi e-mailekkel és műholdas telefonnal tartotta a kapcsolatot szeretteivel. Az elmúlt két év legnagyobb részét az elszakadt vitorlák rendbehozásával, festegetéssel, jógázással és egy könyv megírásával töltötte.

Stowe elmondta, hogy mindössze egyetlen dolog hiányzott neki a hosszú távollét alatt, méghozzá a családja. A férfi most láthatta először a 23 hónapos kisfiát, Darshent, akivel már most nagyratörő tervei vannak. Stowe ugyanis, miután megjavította harminc éves vitorlását, a családjával együtt szeretne nekivágni az Egyesült Államokon keresztülfutó vízi utaknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik