Szórakozás

Továbbra sem engedik földkörüli útra a tini vitorlást

Egy holland bíróság csütörtökön ismét nem engedte meg, hogy a 14 éves Laura Dekker egyedül körbehajózza a Földet vitorlásával.

A middelburgi bíróság ugyanis azt a határozatot hozta, hogy Dekker egy hónappal tovább, egészen augusztus 1-ig gyerekvédelmi felügyelet alatt marad, mert utazásának “kockázata még mindig nagy.”

Laura Dekker célja az, hogy a világ legfiatalabb szóló-hajósaként teljesítse a földkörüli vitorlázás tervét. Ez jelenleg csak akkor válhatna valóra, ha ez év szeptembere előtt elindul, és 2012. szeptember 20-a előtt visszaér, mert akkor már 17 éves lesz.

Dekker tavaly év végén eltűnt, majd épen és egészségesen megtalálták őt a Holland Antillákon. Hajója egy kikötőben, a szokásos helyén lehorgonyozva volt, vagyis nem vágott neki a veszélyesnek tartott útnak, miután tavaly október végén megtiltotta neki egy utrechti bíróság, hogy egyedül vitorlázza körbe a Földet, és 2010 nyaráig a gyerekvédelem felügyelete alá helyezte a lányt.

A jelenlegi rekordot egyébként az ausztrál Jessica Watson tartja: ő 16 éves korában kerülte meg a Földet vitorlásával egyedül.

A múlt héten egy amerikai tinédzser lánynak abba kellett hagynia a hasonló rekordkísérletét, miután viharba került az Indiai-óceánon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik