Szórakozás

Bíróság előtt a “sörös ruhákat” viselő holland nők

Egy dél-afrikai bíróság szerdán óvadék ellenében szabadon engedte azt két holland nőt, akiket pár órával korábban tartóztattak le "vadmarketing" vádjával.

A két holland nőt tízezer randos (háromszázezer forint) óvadék ellenében szabadlábra helyezte egy johannesburgi bíróság, de útlevelüket le kellett adniuk – közölte egy rendőrségi szóvivő. A két nő ellen a kereskedelmi törvény megsértése miatt indítottak eljárást.

Maxime Verhagen holland külügyminiszter “felháborítónak” nevezte, hogy “a két nő feje felett börtönbüntetés lebeg azért, mert narancssárga ruhákat viseltek egy stadionban”.

A FIFA szerint a hétfői mérkőzésről eltávolított 36 lány, akik között – az első hírekkel ellentétben – csak három holland volt, illegális reklámtevékenységet folytatott a stadionban, a Bavaria Beer nevű holland sörgyártó megbízásából. A lányokon a holland válogatott színében, narancssárgában pompázó ruhák voltak, amelyeket a cég a söreivel együtt árult Hollandiában. A ruhákon nem volt jól látható márkajelzés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik