Szórakozás

Mesés áron kelt el Diana estélyije

Közel kétszázezer fontért vásárolták meg a hercegnő híres fekete ruháját, amelyben eljegyzése bejelentése után először mutatkozott együtt hivatalosan Károly herceggel.

A Kerry Taylor aukciósház legfeljebb 50 ezer fontot (17 millió forintot) várt a nevezetes ruháért, ám a chilei Fundacion Museo de la Moda a licit végén 192 ezer fontért (65 millió forintért) vitte el.

A váll nélküli selyem tafota költeményt Elizabeth és David Emanuel tervezte a 19 esztendős Lady Diana Spencernek számos más ruhával együtt.

Az esküvőre készülve Diana annyira lefogyott, hogy vissza kellett küldenie a ruhát, hogy bevegyék. Ám mivel ez túl nagy változtatást igényelt, inkább készítettek számára egy kisebbet. Az eredetiről aztán el is feledkeztek, és csak a közelmúltban bukkantak rá újra.

A feketében megjelenő Diana annak idején akkora meglepetést keltett szépségével és szokatlan eleganciájával, hogy azonnal az újságok címlapjára került – mesélte Elizabeth Emanuel. “Szerintem ettől a pillanattól vált divatikonná: a sajtó alig tudta kivárni, hogy mit visel legközelebb” – fűzte hozzá a divattervező.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik