Szórakozás

Pamela Anderson Putyintól kér segítséget

A Baywatch című sorozat egykori dúskeblű sztárja személyesen írt levelet az orosz kormányfőnek, amelyben a kanadai fókák védelméhez kér segítséget.

Pamela Anderson azt szeretné, hogy az orosz miniszterelnök is lépjen fel az ottawai kormányzattal szemben a fókák megmentése érdekében.

A kanadai származású színésznő azért fordult éppen Putyinhoz, mert jelenleg Oroszország számít a Kanadában előállított fókabőr egyik legnagyobb importőrének. Pamela Anderson levelében arra emlékezteti a kormányfőt, hogy alig egy hónapja személyesen adott utasítást a Roszribolovsztvo orosz halászati ügynökségnek a fókák fokozott védelmére. Ennek ellenére Oroszország továbbra is jelentős mennyiségű fókabőrt vásárol Kanadától.

A PETA állatvédő szervezet hírportáljának értesülései szerint Vlagyimir Putyin egyelőre nem méltatta válaszra az amerikai színésznő levelét. A Le Figaro értesülései szerint korábban hasonló kérelemmel fordult az orosz miniszterelnökhöz Brigitte Bardot francia színésznő és elkötelezett állatvédő is.

Oroszországban 2009-ben léptettek életbe részleges korlátozásokat a fókák ipari célú kifogására és felhasználására a Fehér-tenger térségében. Ezzel párhuzamosan viszont jelentős mértékben megnövekedett a fókabőr importja. Az orosz Pravda internetes portáljának értesülései szerint a világon évente közel egymillió fóka esik az ipari mértekben űzött vadászat áldozatául. Ennek egyharmadát Kanadában lövik ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik