Szórakozás

Kiadják Richard Burton szerelmes leveleit

Első alkalommal adja közre Liz Taylor azokat a szerelmesleveleket, amelyeket a színészoriás írt hozzá.

A szenvedélyes, ámde viharos kapcsolatról tanúskodó levelek Furious Love: Elizabeth Taylor, Richard Burton and the Marriage of the Century (Tomboló szerelem: Elizabeth Taylor, Richard Burton és az évszázad házassága) című kötetben jelennek meg június 15-én.

A könyv szerzői, Sam Kashner és Nancy Schoenberger azonban a Vanity Fair magazin júniusi számában már részleteket közölnek a levelekből.

“Minden bizonnyal te vagy a világ legjobb színésznője, ami rendkívüli szépségeddel párosulva egyedülállóvá tesz téged” – írta rajongva egyik levelében Burton.

A most 78 éves Liz Taylor egy levelet azonban visszatartott, azt, amelyiket a színészóriás nem sokkal halála előtt, 1984-ben Svájcból küldött neki búcsúképpen. Taylor elmondása szerint mind a mai napig ágya mellett őrzi.

A két híresség viszonya 1962-ben a Kleopátra című filmeposz forgatásán, Rómában kezdődött. Mivel akkoriban mindketten házasok voltak, a Vatikán élesen bírálta őket az affér miatt.

Burton két alkalommal is elvette a szépséges színésznőt, az első házasság 1964-től 1974-ig tartott, a második már jóval rövidebb ideig, 1975 és 1976 között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik