Szórakozás

Nézői panaszok az öklendező művészre

A biliárdgolyótól a villanykörtén át a pénzérmékig minden elképzelhető tárgyat lenyel, majd tetszés szerinti sorrendben visszaöklendezi őket.
Kapcsolódó cikkek

Vizsgálatot indított a brit médiafelügyelet a legnézettebb brit tévés tehetségkutató verseny egyik indulója, egy mindenevő – és gyomrából mindent vissza is nyerő – “művész” ügyében, miután nézői panaszok szerint gyerekek próbálkoztak az életveszélyes mutatvánnyal.

A 47 éves Stevie Starr az ITV kereskedelmi televízió Britain’s Got Talent című showműsorának elődöntőjéig jutott elképesztő számával. Starr a “The Regurgitator” – körülbelül: visszaöklendező – néven lép fel a világ showszínpadain.

Az ITV műsorának zsűrije elszörnyedéssel vegyes ámulattal figyelte, amint Starr a legképtelenebb tárgyakat tünteti el szájában, majd nyeri őket vissza. A mutatvány egyik látványos eleme volt, amikor a Regurgitator megszámozott pénzérméket nyelt, majd a húszpennysek a közönség által kért számsorrendben kerültek elő ismét torkából.

Az ITV a műsorszám előtt szöveges figyelmeztetést intézett a nézőkhöz, hogy senki ne utánozza otthon a látottakat, mert súlyos sérülés, sőt halál is lehet a következmény, ám – mint a nézői panaszokból kiderült – több gyerek is megpróbált Starr nyomdokaiba lépni.

A hároméves, belfasti illetőségű Amy Busby például – a The Sun, a legnagyobb bulvárlap beszámolója szerint – egy kétpennyssel próbálkozott, amely csekély névértékével ellentétben meglehetősen nagy átmérőjű érme. Amyvel szülei berohantak a helyi kórházba, ahol a kislány elmondta, hogy csak azt csinálta, amit “a tévébeli varázslótól” látott.

Amy problémája azóta szerencsére természetes úton megoldódott, ám az Ofcom – a brit médiafelügyelet – szerdán közölte, hogy vizsgálatot indított a beérkezett panaszok ügyében.

A Regurgitator végül nem jutott a Britain’s Got Talent szombaton esedékes döntőjébe.

E műsorban tűnt fel tavaly Susan Boyle, a faluján kívül addig teljesen ismeretlen, 48 éves munkanélküli skót háziasszony, aki elképesztő énekhanggal döbbentette meg a zsűrit és a nézőket. “SuBo”-ból azóta világszenzáció és többszörös milliomos, valamint lemezrekorder lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik