Szórakozás

Áramszünettel “hívott mentőket” a vadonban rekedt férfi

Kétségbeesésében villanyoszlopok kivágásával hívta fel magára a figyelmet egy kanadai férfi, aki napokat töltött az elszigetelt helyen.

A megrongált vezeték az egyetlen áramforrása a közeli, 1200 fős Saskatchewan tartománynak, így a magára maradt férfi biztos lehetett abban, hogy szakértőket küldenek a hiba kivizsgálására.

A SaskPower nevű áramszolgáltató 24 órán belül helikoptert küldött a területre, hogy megkeressék, mi okozta az áramszünetet a Wollaston tónál lévő elszigetelt kisvárosban. A cég munkatársai meg is találták a négy kivágott villanyoszlopot, és “a férfit, aki nagyon örült nekünk” – mondta el a cég szóvivője az AFP francia hírügynökségnek.

James Parker szóvivő elmondása szerint a férfi kétségbeesésében vágta ki fejszéjével a fából készült oszlopokat, mivel a már napok óta a vadonban lévő férfi minden élelme elfogyott, és a rossz időjárás miatt ottrekedt. A szorult helyzetbe került férfit az áramszolgáltató emberei kimenekítették, a kanadai rendőrség közlése szerint már otthon van, biztonságban.

A SaskPower szóvivője közölte, hogy nem bátorítják az embereket erre a módszerre, mert veszélyes lehet. Parker ugyanakkor közölte: megértik, hogy a túlélésért küzdő férfi kétségbeesésében nem látott más megoldást. A kisvárosban azóta már újra van áram.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik