Szórakozás

Lady Gaga és Cameron a világ legbefolyásosabb emberei között

Barack Obama, az amerikai rendező James Cameron vagy a felkapott popsztár Lady Gaga is szerepel azon a listán, amit a Time magazin a világ legbefolyásosabb személyiségeiről összeállított.

A Time évről-évre megjelentetett névsorában idén rekord számban szerepelnek külföldi személyiségek: 23 országból 47 befolyásos ember neve olvasható. Köztük van a dél-koreai műkorcsolya-bajnok, Kim Ju-na és a brazil elnök, Luiz Inácio Lula da Silva.

A művészek között James Cameron, az Avatar alkotója mellett volt felesége, az idei rendezői Oscar-díjas, Kathryn Bigelow, az Alkonyat-sztár Robert Pattinson, a District 9 című dél-afrikai sci-fi rendezője, Neill Blomkamp, illetve Elton John, Prince és Valerij Gergijev orosz karmester is feltűnik.

A Time egy különálló online szavazásából az iráni ellenzék vezére, Mir Hoszein Muszavi került ki győztesen mintegy 800 ezer vokssal. Ennek alapján a hősök közé sorolva – többek között Ben Stiller, Jet Li és Bill Clinton oldalán – az ő neve is bekerült a listába.

A gondolkodók között talán Steve Jobs, az Apple főnökének neve a legismertebb, ő egyébként – akárcsak Obama – ötödször szerepel a Time-listán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik