Szórakozás

Maffiamúzeum nyílik Las Vegasban

Két maffiamúzeum is nyílik hamarosan Las Vegasban. Az egyikben a látogató kóstolót kap a gengszterromantikából, a másik pedig el kívánja oszlatni az alvilágot övező mítoszt.

A Las Vegas Museum of Organized Crime and Law Enforcement (a Szervezett Bűnözés és a Bűnüldözés Los Angeles-i Múzeuma) csaknem 1600 négyzetméter alapterületű “igazi” maffiamúzeum az ígéretek szerint feketén-fehéren, romantikától mentesen kívánja bemutatni az amerikai gengsztervilágot.

Itt is lesz interaktivitás: az érdeklődőkről például a tárgyalóteremben ujjlenyomatot vesznek. De egyebek mellett itt lesz kiállítva az a fal is, amelyen Al Capone embereinek géppisztolysorozatai ütöttek lyukakat az 1929-es Valentin-napi Mészárláskor. (A falat, amely előtt Chicagóban az ír bandavezér, Bugs Moran embereit végezték ki, téglákra szétszedve őrizték mostanáig.)

A múzeum vetélytársa a Las Vegas Mob Experience (Las Vegas-i Maffiaélmény) megálmodója a hírhedt és véres kezű chicagói gengszterfőnök, Sam “Momo” Giancana 74 éves lánya, Antoinette McConnell. A hajdan “Maffiahercegnőként” emlegetett asszony egy ismert bűnözőket képviselő ügyvéd özvegye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik