Szórakozás

Júniusig újra megúszta az ír gázoló

Csak halasztgatják a kiadatását, nincs érdemi előrelépés az ügyben.

Június végéig elnapolta a dublini felsőbíróság Francis Ciarán Tobinnak, a két kisgyermek halálát okozó, egy évtizeddel ezelőtti leányfalui gázolás ír felelősének kiadatási tárgyalását. Az MTI dublini igazságügyi forrásainak csütörtöki beszámolója szerint Tobinnak legközelebb két hónap múlva, június 22-én kell megjelennie a bíróságon. Az eddigi, néhány hetente lezajlott rövid bírósági megjelenések során is jórészt csak az eljárás elnapolásáról és adatkiegészítés elrendeléséről születtek döntések.

Tobin, az Irish Life biztosítótársaság volt magas rangú tisztviselője, aki három évig dolgozott a cég képviseletében Magyarországon, 2000. április 9-én, Leányfalun Volvójával előzés közben felhajtott a járdára, és elütött két kisgyermeket, akik a helyszínen meghaltak. Az egyik áldozat öt-, a másik kétéves volt; utóbbi babakocsiban ült a szerencsétlenség pillanatában.

Tobint – aki 2000. november 30-án, kiküldetése lejártával távozott Magyarországról – 2002-ben, távollétében az eljáró magyar bíróság háromévi szabadságvesztésre ítélte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik