Szórakozás

Állva dolgoznak az alkalmazottak!

Japánban a Canon cég alkalmazottjainak tilos leülniük munkaidőben. A vállalat elnöke szerint az állás meggyorsítja a munkatempót és növeli a hatékonyságot.

A Canon Electronics elnöke, Hisashi Sakamaki elmélete szerint ha száműzi a székeket a vállalatából, nem csak pénzt takarít meg, de növeli a termelékenységet és javítja a munkahelyi kapcsolatokat is.

A japán cég elnöke egy pillanatra sem hagyja ellustulni dolgozóit. A vállalat folyosója ugyanis riasztóval van felszerelve és ha alkalmazottai 3,6 másodperc alatt nem tesznek meg legalább 5 métert, akkor fülsüketítő sziréna és villogó fények aktiválódnak, emlékeztetve a szegény megriadt munkavállalókat, hogy nem végzik hatékonyan munkájukat.

Hisashi Sakamaki-nak azonban még ez sem volt elég! Az elnök ugyanis a vállalat padlójára egy feliratot festett, amely így szól: “Rohanj, mert ha nem teszed, a vállalat és a világ is megsemmisül.”

A japán főnökre az előírások természetesen nem vonatkoznak. Neki ugyanis saját szobája van, ahol kényelmes fotelek biztosítják a relaxálását, hogy újabb és újabb ötleteket találgasson ki munkavállalói aktivitásának fokozására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik