Szórakozás

Tériszonya van a bagolynak, ezért inkább nem repül

Troy egyelőre csak olyan magasra hajlandó felrepülni, mint gondozójának, Gareth Tonennek a testmagassága, vagyis max. 178 centire.

“Ez rendkívül ritka dolog, hogy egy bagoly egyszerűen fél a magasságtól. Amennyire csak vissza tud emlékezni, mindig is emberek között élt és soha nem volt magasabban, mint amennyire a gondozója felemelte.”- mondja Ashley Smith, a bagoly menhely vezetője.

Troy még egészen kicsi volt, amikor kiesett egy fészekből és egy épp arra járó ember hazavitte. Hat hétig ő nevelte, majd elvitte egy bagoly menhelybe, de akkor már túl szelíd volt ahhoz, hogy szabadon engedjék. Azóta a baglyokkal foglalkozó szervezet gondozza.

“Most azon dolgozunk, hogy ráébresszük Troyt: ő egy madár és olyan magaan repülhet, ahogy csak akar” – mondta a menhely vezetője. Gareth Tonen gyakran mászik fára, és magához hívja Troyt, aki azonban legfeljebb hozzárepül, a gondozójánál magasabbra soha.

A baglyot már nem lehet szabadon engedni, de csatlakozhat a menhely többi repülő madarához, amelyekkel bemutatókat szoktak tartani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik