Szórakozás

Blairék tüzes húsvéti reggelije

Tűzoltók csatlakoztak Tony Blair és neje húsvét hétvégi reggelijéhez, miután a kenyérpirítóból kiáramló füst miatt működésbe lépett a tűzoltósághoz is bekötött riasztó.

A brit sajtó szerint az incidens az előző brit kormányfő és felesége, Cherie Blair vidéki rezidenciáján történt. A pontos okokról eltérnek a híradások; egyes lapok szerint kigyulladt a kenyérpirító, mások szerint a berendezésnek füstölni kezdett, mert túlmelegedett. A riasztó mindenesetre bekapcsolt, és – miután kiemelt műemlékvédelmi épületről van szó – azonnal három tűzoltóautó indult a Buckinghamshire grófságbeli, hatmillió font (1,8 milliárd forint) piaci értékű, XVII. századi családi otthonhoz.

Cherie Blair telefonon értesítette a helyi tűzoltóságot, hogy nincs komolyabb baj, de addigra egy egység már a helyszínre érkezett. A két másik tűzoltóautót visszahívták a bázisra. A The Daily Telegraph hétfői kommentárja szerint az eset aligha teszi népszerűbbé Blairéket az Oxford közelében fekvő, Wotton Underwood falucskában. A lakók már többször is panaszkodtak, hogy a volt kormányfő és családja beköltözése óta folyamatos fegyveres rendőri jelenlétet kell elviselniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik