Szórakozás

Jógi a pácban: szexbotránya miatt lemondott

Leköszönt vallási szervezete éléről az a hindu "szent ember", miután a rendőrség vizsgálja szerepét egy szexbotrányban.

A videofelvételek, amelyeken Nitjananda Szvámi, a Dhjanapítam (Tudásközpont) vezetője állítólag két asszonnyal csintalankodik, felbőszítették híveit: követőinek százai próbálták feldúlni Bangalor melletti vallási centrumot.

A 32 éves vallási vezető tagadja, hogy bármi kapcsolata lenne a nőkkel, állítása szerint a felvételeket manipulálták, ám a rendőrség nyomozást indított, és arra kéri a lakosságot, hogy jelentkezzenek azok, akik valamilyen bizonyítékkal rendelkeznek a “szent ember” ellen.

Az utóbbi időben rájár a rúd az önjelölt indiai szent emberekre: az egyiket bordélyház üzemeltetése miatt vették őrizetbe. A nyilvánosházban egyébként légi kísérők és egyetemisták “teljesítettek szolgálatot”. Egy másik vallási vezetőt kiskorú elrablásával gyanúsítanak.

Nitjananda Szvámi, akinek követői között magas rangú politikusok és filmcsillagok is akadnak, lemondásának tényét közleményben hozta nyilvánosságra.

“Úgy döntöttem, hogy spirituális elvonultságban élek egy ideig” – írja honlapján.

Nitjananda Szvámi spirituális központokat hozott létre Európában és az Egyesült Államokban, a Dhjanapítam egészségügyi központokat működtet, s élelmezi a szegényeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik