Szórakozás

Éhen döglöttek a juhok, mert elkocsmázta a pénzüket

24.hu
24.hu

2010. 03. 22. 09:37

Egy román juhász 7 ezer eurónak megfelelő lejt kapott juhtenyésztésre, amelyből a juhok számára kellett volna tápot vásárolnia belőle, ám ő elitta azt, a juhok pedig éhen haltak.

Az Olt megyei Vulpeni községben az első tavaszi szellővel a rohadás szaga kezdett terjengeni. A falusiak gyanút fogtak és hívták a rendőrséget. Több órás keresés után kiderült, hogy a szag forrása a falu esztenája, ahol több tucat juhtetem rothadt. A vizsgálatok szerint a juhok legalább három hónapja megdöglöttek, és az olvadás érkeztével bomlani kezdtek.

A vizsgálat kiderítette, hogy a juhok éhen pusztultak, mivel a juhász a juhtápra kapott pénzt a falu kocsmájában itta el. Az oltyán csobán 28 000 lejt költött szeszes italra, miközben elhullottak a juhok.

“Mi? A nyulak meg a kecskék nem döglenek meg? És nem szól senki semmit. Igen, megittam az ételük árát, de ezek, mint a bolondok, betegek lettek. Mit csináljak, hogy megdöglöttek?” – vágott vissza a falusiaknak az 57 éves Dumitru Iordache. A férfit a rendőrség mentette meg a falusiak haragjától és a lincseléstől.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

NEW YORK, NY - JULY 7: Milo Yiannopoulos arrives to speak outside of the offices of Simon & Schuster publishing company, July 7, 2017 in New York City. Yiannopoulos is promoting a new book and filing a $10 million legal complaint against Simon & Schuster following the publisher's decision to cancel his book deal. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.