Szórakozás

Egy csók miatt vár börtönbüntetés egy brit párra Dubajban

Áprilisban dönt egy dubaji fellebbviteli bíróság annak a brit párnak az ügyében, akiket egy állítólagos nyilvános csókolózás miatt ítéltek egy hónapig tartó börtönbüntetésre. Erről vasárnap számolt be a pár ügyvédje. A párt tavaly novemberben tartoztatták le, egy 38 éves helyi nő panasza alapján.

Az ügyben döntő fellebbviteli bíróság április negyedikén hoz ítéletet a brit pár ügyében, akiket az ország szigorú erkölcstörvényeinek megsértése miatt ítéltek el- közölte a pár ügyvédje, az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva. A 24 éves férfit, és 25 éves nőt azzal vádolják, hogy “szexuális aktust követtek el, amikor szájon csókolták egymást” – mondta az ügyvéd.

A 18 hónapja Dubajban élő Ayman Najafit ((ajman nazsafi)), és az országban turistaként tartózkodó Charlotte Lewist novemberben tartóztatták le a dubaji hatóságok, egy 38 éves emírségi nő feljelentése után. A nő azzal vádolta meg őket, hogy egy luxusétteremben szájon csókolták egymást, és ezt lánya is látta.

A pár azzal védekezett, hogy nem szájon csókolták egymást, csak egymás arcára adtak egy puszit, üdvözlésként, amelyet engedélyeznek a dubaji törvények – mondta el ügyvédjük. A védelmet arra alapozza az ügyvéd, hogy az egyetlen szemtanúnak számító 38 éves nő egymásnak ellentmondó vallomásokat tett. A rendőrségnek azt mondta, hogy ő látta a csókot, az ügyészeknek viszont már azt, hogy a lánya.

A párt 2009 novemberében tartoztatták le a dubaji hatóságok, januárban bűnösnek nyilvánították, majd egy hónapig tartó börtönbüntetésre ítélték őket, amely után mindkettőjüket kiutasítják. A párt a fellebbviteli döntésig, óvadék ellenében szabadlábra helyezték, de útlevelüket bevonták, így nem tudják elhagyni Dubajt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik