Szórakozás

A drog serkentően hat a memóriára

A modafinil növeli a teljesítőképességet és jótékony hatással van az agyra. Sok gyerek éppen ezért vizsga előtt szedi be a veszélyes drogot.

A kutatások egyértelműen bizonyították, hogy a modafinil, amely egyes országokban legális gyógyszer, növeli a teljesítőképességet, a koncentrációt és a memóriára is jótékony hatással van. Emellett a diákok nem fáradnak el olyan könnyen, így nincs szükségük kávéra vagy Red Bullra, hogy egész éjjeleket áttanulhassanak egy-egy nagyobb vizsga előtt.

Rövidtávon kiegyensúlyozottabb és frissebb is marad az ember néhány modafinil-tabletta lenyelése után, ez pedig segít elfelejtetni a diákokkal azt a stresszt, amivel a teljesítménykényszer jár.

Bár világszerte kaphatóak olyan legális készítmények, amik kisebb koncentrátumban modafinilt is tartalmaznak, az orvosok szerint ezeket a gyógyszereket is különös gonddal és kizárólag orvosi utasításra szabad csak szedni, hiszen rendkívül addiktív drogokról van szó. A szakértők szerint ugyanis függőséget okoz, hosszútávon pedig ez a szer befolyásolhatja szellemi képességeit, nemzőképességét és fizikai állapotát is, a következmények pedig egyelőre teljességgel beláthatatlanok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik