Szórakozás

Anyatejből készít sajtokat a szakács

Nem kecske- vagy tehéntejből, hanem felesége tejéből készít sajtokat az egyik New York-i szakács.

Sokak szerint undorító, mások szerint viszont nagyon is finomak az amerikai szakács anyatejből készített sajtjai. A séf az alapanyagokat nem a piacról szerzi be, hanem azt mondja, munkába indulás előtt jól “megcsapolja” feleségét.

– Szakácsként nagyon kíváncsi vagyok minden ízre! Rájöttem, hogy az anyatejnek nagyon érdekes, édeskés íze van! A feleségemnek rengeteg teje volt, így tudtam mivel kísérletezni – mesélte az séf a Daily Mailnek.

Angerer azóta többféle sajtot is készített már anyatejből, melyet sokan megkóstoltak. Egyesek bizarrnak, sőt felháborítónak vélik próbálkozását, ám sokak szerint lehet jövője a modern gasztronómia világában. A tervek szerint a szakács a jövőben anyatej vajat és anyatej fagylaltot is fog készíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik