Szórakozás

Szélhámos jósok verik át az embereket

24.hu
24.hu

2010. 03. 08. 07:05

Vannak, akik 300 ezer forintot is otthagynak a látnoki képességekkel rendelkező jósoknál.

Eltérő a természetfeletti erőkben hívő jósnők megítélése. Vannak, akik bíznak bennük, mások viszont félnek tőlük. Egy biztos: az elővigyázatosság mindenkinek ajánlott. A szakma igazi képviselői szerint ugyanis egyre több csaló húz ki jelentős összegeket a hiszékeny emberek zsebéből. Müller Rózsa, a Magyar Jósok Egyesületének elnöke szerint a csalók sokszor csodatevő gyógyszereket és hallucinogén anyagokat is ráerőltetnek a szerencsétlen emberekre. A szemfényvesztők azonban nemcsak félrevezetik, de gyakran zsarolják is a rászorulókat.

„Újra és újra visszarendelik, hogy majd 2 hónap múlva egy fehér gyertyát kell égetni, 3 hónap múlva egy pirosat, elodázza a dolgot, hogy ezt kell csinálni, azt kell csinálni. Nagyon sokan vannak, akik 70, 140, 200, 300 ezer forintokat hagynak ott.” – mondja a jósnő.

Az igazi jósok azt mondják, látnoki képességekkel vannak felruházva. Ezért képesek arra, hogy szinte pontosan megjósolják a távoli jövőt. Vannak olyan szerencsétlenül járt emberek, akikkel a jósok még azt is elhitetik, hogy átok ül rajtuk. A hiszékeny emberek ugyanis minden pénzt magadnak azért, hogy a rontástól végleg megszabaduljanak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.