Szórakozás

Istentisztelet egy II. kerületi társasházban

A Csalogány utcai társasházban évek óta nem tudnak nyugodtan élni a lakók.

„Hétvégén pihenni szeretnénk, de nem lehet, mert olyan zavaró, hogy mindig összerezzenünk különböző mozdulatoknál. Ledobnak egy széket, úgy hallatszik, mint egy robbanás. Nemrégiben alapító gyűlést itt tartották, de kétszeri alkalommal tudták csak megtartani, mert nem fértek be az épületbe. Ez azt jelenti, hogy több mint 100 fő volt alkalmanként. -mondja az egyik neve elhallgatását kérő lakó.

Funk Gáborné első emeleti lakó azt szeretné, ha társasházakba nem létezhetne fitness klub, meg egyéb gyülekezet, mert mint mondja, az az ő otthona. Na, most ha nekem jogom van rendbe hozni a házat, jogom van pihenni és hétvégén és hétköznap is jogom volna hozzá, hogy ne ugráljanak a fejem felett. Ide többen járnak, mint a ház lakói összesen. Folyosóra kitódulnak, cigarettáznak, látványosan jönnek le, megállnak a kapualjba, azt még a negyediken is hallják, szóval buli van.” -mondja elkeseredetten a lakó.

A gyülekezet vezetője azt mondja: lehet, hogy egy-két alkalommal valóban hangosabbak voltak a kelleténél, de ezt semmiképpen sem nevezné rendszeresnek.

„A közösségünk hetente egy alkalommal rendez Istentiszteletet vagy egyéb közösségi összejövetelt, amely során a résztvevők száma soha nem haladja meg egy szokásos családi összejövetelnek a létszámát, és nem hiszem, hogy ez az összejövetel olyan zavart okozhatna a ház lakóinak életében, amelyek megalapoznák azokat a zaklatásokat és atrocitásokat, amelyeket ellenünk keltettek.”- mondja Hajnal György, a Sim-Salom Közösség elnökhelyettese.

A közösség interneten található programjaira kattintva jól látható, hogy zenére, táncolásra, és bulizásra invitálják híveket. Tavaly, a II. kerületi Igazgatási Iroda megállapította, hogy nem rendeltetésszerűen használják az épületet, és felszólította a tulajdonost, hogy hagyjanak fel a tevékenységgel. A gyülekezet azonban mindezt figyelmen kívül hagyva, a mai napig rendszeresen szervezi összejöveteleit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik