Szórakozás

Börtönből irányította üzleteit Klapka György

Klapka büro - így hívták az üzletember zárkáját a német börtönben, ahol másfél évet töltött közel 160 millió forintos adócsalásért.

Miután halára ítélték embercsempészet miatt keleten, a kapitalista Nyugat-német országban rekedt, ahol 1982-re már félszáz alkalmazottat, és a több millió márkás bankbetétet tudhatott magáénak. Más üzletág mellett kávéval is kereskedett emiatt 4,6 millió márkás adócsalásért tartóztatták le.

Fotó: TV2

“A büntetés nagy részét Remscheidben töltöttem, ahol mindenkinek saját cellája van… Volt írógépem, rádióm, televízióm, vízmelegítőm, szóval minden, amire szükségem lehetett, s ehhez senkit sem kellett megvesztegetni… Ugyanúgy dolgoztam a rács mögött, mint otthon, a saját irodámban, kaptam naponta húsz levelet, küldtem huszonkettőt. A zárkámat Klapka-büronak nevezték, nem azt mondták a smasszerek, hogy menjen vissza a cellájába, hanem azt: legyen szíves, fáradjon az irodájába, Herr Kalpka” – idézi a Blikk Klapka szavait, aki a börtönben is adott a látszatra: egész nap inget és öltönyt viselt.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik