Szórakozás

Saját dalán gúnyolódik a Carbonfools

A zenekar a Hideaway című slágere fordításával reagál arra, hogy angol nyelven előadott számai miatt a rádiók nem tekinthetik magyar előadónak. A paródiának beillő átírt verzióhoz klip is készült, melyben a hungaromémekből ismert bajusszal látható az énekes.

Magyar dalt készített a Carboonfools zenekar, igaz nem egy új szerzeményről van szó, hanem nagy sikerű daluk, a “Hideaway” lett magyarosítva. A Rejtekem című szám inkább csak fricskaként (nem zenei produktumként) értékelhető. Arra válaszul született, hogy a hatályos törvény szerint a rádióknak a műsoridő legalább 35 százalékában kell magyar műveket sugározniuk, de nem tekinthetik magyarnak azokat a dalokat, amelyeket idegen nyelven adnak elő magyar művészek.

Korábban a Hír24 is írt arról, hogy a médiahatóság döntése ellehetetleníti azokat a zenekarokat, akik külföldön is népszerűsítenék zenéjüket, és ezzel Magyarországot is, de magyar szövegekkel ezt nehéz megvalósítani. Az ő dalaik ezért parkolópályára kerülhetnek. Ebbe a kategóriába esik sok más népszerű előadóval együtt a Carbonfools is. A helyzeten enyhítő módosító indítványt a parlament március közepén leszavazta.

Úgy gondoltuk, hogy itt az ideje megpróbálkoznunk egy magyar dalszöveggel. Az egyik legnépszerűbb számunk, a Hideaway szövegét magyarítottuk. A Rejtekem című dal képi világához felhasználtuk a Hideaway eredeti videoklipjének képanyagát és új részeket is forgattunk hozzá, a végeredmény pedig egy vidám, jó hangulatú anyag lett. Pályafutásunk során először csináltunk ilyet”- mondta DJ Titusz, a The Carbonfools alapítótagja.

A táncolható elektronikus alapokat és az élő hangszeres zenét ötvöző zenekar nem unatkozik, hiszen jelenleg is tart a novemberben megjelent Carbonsweet című stúdióalbumot bemutató országos turné. Budapesten legközelebb április 5-én lépnek fel.

A koncert gerincét a Carbonsweet album dalai adják majd, de ezen az estén is előkerül néhány ritkábban játszott szerzemény, és a korábbi albumok nagy közönségkedvencei is. Szinte biztos, hogy akusztikus formában angolul elhangzik majd a Hideaway, de még nem döntöttünk arról, hogy bemutatjuk-e a magyar változatot is – mondta Keleti „Kelo” Tamás, a The Carbonfools dobosa.

Az est különleges vendége a Background lesz, amely az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójában tűnt fel Neonzöld című dalával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik