Szórakozás

Pszichológus vall a Voice ikerpárjáról

Szécsi Böbe és Saci (Szécsi Böbe és Saci)
Szécsi Böbe és Saci (Szécsi Böbe és Saci)

Majd kiugrott a szívük a helyéről a Szécsi lányoknak, amikor egymásért izgultak a Voice párbajában. Mindketten továbbjutottak, de hogyan tovább? Vajon miként dolgozzák majd fel, hogy egymás ellen kell küzdeniük?

Megismétlődni látszik a Voice-ban az, ami az X-Faktorban már előfordult: egy testvérpár is ott lesz az élő adásokban. Ahogy Vastag Csaba és Vastag Tamás is versengtek egymással az RTL Klub műsorában, úgy előfordulhat, hogy Szécsi Böbe és Szécsi Saci is rákényszerülnek arra, hogy összemérjék tehetségüket a TV2 műsorában.

Volt pillanat, hogy a Vastag testvérek idősebbike, Csaba jobban izgult öccséért, mint saját magáért, és közös daluk közben alig tudta visszatartani könnyeit. Bár győzött, saját bevallása szerint a kényszerű rivalizálás okozott benne némi konfliktust. Testvéri viszonyuk azonban nem romlott meg, sőt, azt állítják, a tehetségkutató csak még jobban összekovácsolta őket, és a mai napig több közös fellépést vállalnak.

A pénteki Voice-párbajból kiderült, Szécsi Saci és Szécsi Böbe is továbbjutottak az élő adásokba, tehát mindketten ott  vannak a legjobb 24 versenyző között. Bár külsőre olyan a két lány, mint két tojás, a személyiségük, habitusuk nagyon is eltérő. A párbajadásokon is kiderült, hogy amíg Saci magabiztosan készült a megmérettetésre, addig Böbe szinte az utolsó pillanatban sem hitte el, hogy továbbjutott. Mestereik mindkettőjüket nagy tehetségnek tartják, akik akármeddig is eljuthatnak a versenyben, így az elméleti esélye megvan, hogy egymással is meg kell majd küzdeniük.

Kérdés, hogy az amúgy is nagy lélekjelenlétet igénylő tehetségkutatóban miként birkózik meg azzal a két 16 éves lány, hogy egymás riválisaiként kell majd hétről hétre a nézőket meggyőzniük.


Az egymással párbajozás gondolatával a lányok is eljátszottak. „Jó lenne, hiszen nem lennék szomorú, ha én esnék ki, és Saci sem, ha ő” – mondta el a V-Riporternek Böbe.

A pszichológus szerint a Szécsi lányok helyzete speciális, ugyanis nem pusztán testvérek, de egypetéjű ikrek is, így a másikat mindenkinél jobban megértik, és erősen rá tudnak hangolódni egymás hullámhosszára.

„Most még nem lehet tudni, hogy Böbe vagy Saci nyeri-e el majd a nézők szimpátiáját, mint ahogyan azt sem, melyikük bírja majd jobban a versenyhelyzetet. Valószínű, hogy a két lány inkább erősíti, mint gyengíti egymást, és a nehéz pillanatokban nem riválisként, hanem társként tekintenek egymásra. Az első nehéz helyzet akkor adódhat, ha egyiküknek távoznia kell majd a Voice-ból: ekkor a bentmaradottat lelkiismeret-furdalás is gyötörheti – vélekedik a szakember. – Az azonban szinte kizárt, hogy a különleges szituáció miatt eltávolodjanak egymástól.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik