Szórakozás

Nem neheztelnek a britek a pucérkodó Harry hercegre

Egy friss felmérés szeint a múlt heti féktelen tivornya ellenére sem veszített népszerűségéből Diana hercegnő kisebbik fia.

Kapcsolódó cikkek

Mint arról beszámoltunk, vad buliban volt része Harry hercegnek múlt héten Las Vegasban. A mulatság tömeges meztelenkedésbe csapott át az est végére, és a ruhátlanul pózoló hercegről készült fotók bejárták a világhálót.

A történtek után a The Sunday Times című brit lap felmérést készített. Kiderült, hogy a válaszadók háromnegyedének az incidens ellenére is pozitív véleménye van a brit trón 27 éves harmadik számú várományosáról. Kétharmaduk teljesen elfogadhatónak tartja az egyedülálló fiatalember viselkedését egy magánnyaraláson. 61 százalékuknak pedig  nem tetszik, hogy a The Sun közölte az interneten keringő meztelen fotókat.

Eközben Rupert Murdcoh médiamogul, a The Sun és a The Sunday Times tulajdonosa vasárnap Twitter-üzenetében támogatásáról biztosította Harry herceget és sürgette bírálóit, hogy hagyják őt nyugton. Vasárnapi brit sajtóértesülések szerint viszont Murdoch volt az, aki elrendelte, hogy a The Sun hozza le a Las Vegas-i szállodaszobában készült fotókat a hercegről annak ellenére, hogy a királyi család a sajtópanasz bizottsághoz fordult, hogy megakadályozza a kompromittáló felvételek megjelentését.

A brit sajtó önszabályozási előírásainak betartatására és a sajtópanaszok elbírálására hivatott független testület (PCC) közölte, hogy eddig több mint 850 panaszt kapott amiatt, hogy a meztelen fotók megjelentek a bulvárlapban. Valamennyi panasz a magánélet szentségének megsértését rótta fel.

Eközben folyik a találgatás arról, milyen büntetéssel kell számolnia Harry hercegnek, a brit hadsereg katonájának, mert magatartásával rossz fényt vetett a hadseregre. A The Sunday Telegraph szerint minden bizonnyal dorgálásban részesül, amikor visszatér szabadságáról a hadsereg kötelékébe, és felkérik, hogy  obsitja egy részét ajánlja fel jótékony célra.

A királyi családot és a hadsereget is aggasztja az, hogy újabb kompromittáló fotók bukkanhatnak fel a hercegről. Max Clifford neves brit PR szakember pénteken közölte, hogy két amerikai nő megkereste telefonon azzal, hogy további pikáns felvételek vannak birtokukban a féktelen éjszakáról.

A képeket szerdán hozta nyilvánosságra a hírességekre szakosodott TMZ nevű amerikai hírportál. A fotókat valószínűleg mobiltelefonnal készítették múlt pénteken, és nagyjából 10 ezer fontért (3,5 millió forint) adták el őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik