Szórakozás

Sági Szilárd Dukai Reginával kavart

dukai-regina(210x140)(1).jpg (dukai regina)
dukai-regina(210x140)(1).jpg (dukai regina)

Olivabogyó-kóstolóra voltak hivatalosak sztárjaink a minap. Nagy Adri, Iszak Eszti, Dukai Regina, Baricz Gergő, a Nyári lányok, Vastag Tomi és az Apolló 23 tagjai is belekóstoltak a spanyol ételkülönlegességekbe. Az eseményen részt vett Tatár Csilla is, aki megmutatta, hogy nem csak a képernyőn, hanem a konyhában is otthonosan mozog.

Izgalmas olivabogyó marinádokat készített hazánk legjobb spanyol szakácsa és Sági Szilárd, aki szintén Spanyolországban tanulta ki a konyhaművészet titkait.

„Négy évet éltem Spanyolországban, amit abból az időszakból a legjobban hiányolok, az a nagy vásárcsarnok, ahol körülbelül 5 méter hosszan csak különböző olivabogyók voltak a standokon, némelyik már bekeverve, így egyből a szívemhez legközelebb állót tudtam kiválasztani” – mesélte Sági Szilárd.


“Azért örültem ennek az eseménynek, mert megmutathattam, hogy milyen egyszerű elkészíteni ezeket a finom ételeket. Most magyaros ízekkel szemléltettem, hogy a spanyol olivabogyó számtalan módon variálható. Némi érzékkel bárki hozzátehet bármit, ami a keze ügyébe kerül, ezt a könnyű ételt nem lehet elrontani” – tette hozzá a gasztrokibic, aki eseményen sokhagymás-tökmagolajos és mangalicás-bazsalikomos marinádokat készített.


A rendezvényen a hazai sztárvilág színe-java megkóstolta a spanyol olivabogyóból készült ételkülönlegességeket és döntött úgy, hogy kalóriadús snackek és chipsek helyett inkább a spanyol bogyót választja, ha nassolásra vágyik. Iszak Eszti, Nagy Adri, Baricz Gergő, a Nyári lányok, Vastag Tomi, az Apolló 23 és Dukai Regina közösen próbálták ki a helyszínen készült ételeket, utóbbi ráadásul ki is próbálta magát a marinád készítés művészetében: Regina önként jelentkezett, hogy segítsen Sági Szilárdnak és Miguel Millerának a finomságok gyártásában.


Az esemény végén Tatár Csilla, – aki híres arról, hogy nem tart otthon egészségtelen ételeket -, Szilárddal közösen készítette el a magyaros alapanyagokkal felturbózott marinádokat.

„Rólam tudni lehet, hogy soha nem tartok a konyhámban egészségtelen dolgokat, például chipset” – mesélte Tatár Csilla.  „Főzni viszont nagyon szeretek, sokszor rendezünk vacsorát a barátainknak, amihez a spanyol olivabogyó nagyon praktikus. Gyorsan elkészül és előételként szoktuk nassolni, miközben beszélgetünk és borozgatunk, ami a bogyóknak hála, nem száll a fejünkbe” – tette hozzá Csilla, akitől azt is megtudtuk, hogy a kedvenc olajbogyója az, amelyiknek mandula van a közepén, és hogy azért imádja a gyümölcsöt, mert mindig a nyarat juttatja eszébe.

A közös főzés után a sajtótájékoztató résztvevői felszabadult mediterrán hangulatban kóstolták végig a legjobb spanyol olivabogyóból készült marinádokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik