Szórakozás

Nagy pácban van Kozso

Kozso-luxusautoja(960x640).jpg (kozso, )
Kozso-luxusautoja(960x640).jpg (kozso, )

Az adóhatóság és a szerzői jogvédő iroda, az Artisjus is rászállt Kozso cégére – számolt be keddi számában a Blikk. A napilap szerint az énekes-dalszerző egyetlen működő vállalkozása ellen, amely belvárosi teaházának címére van bejelentve, három végrehajtási eljárás van folyamatban.

Kozso Stargate Production Kft. nevű cégét, adótartozás miatt már korábban törölték a cégjegyzékből. A népszerű előadó ezután létrehozta a Teasire Hungary Kft.-t, amely ellen 2011 augusztusában rendelt el végrehajtást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hátralékkezelési osztálya. A tartozást azóta sem rendezték – írta a Blikk.

Az Artisjus adatvédelmi okokra hivatkozva nem közölte, pontosan miért indíttattak két különböző végrehajtást is az énekes-dalszerzővel szemben, annyit azonban elárultak a lapnak, hogy általában felhasználói oldalról szoktak eljárást kezdeményezni. Ilyen lehet például, ha egy vendéglátóhely nem fizeti az üzletben szóló zene szerzői jogi díjait.

A Blikk által megkérdezett ügyvéd szerint, akár ingó és ingatlan vagyonra is kérhetik a végrehajtást. Így behajthatják a tartozást Kozso cégének számlájáról, de legvégső esetben akár bútorokat, teáscsészéket is lefoglalhatnak és elárverezhetnek.

Kozsonak nem ez az egyetlen pénzügyi vitája. Korábban kiderült, hogy édesapjával együtt, évek óta nem fizetik Csengery utcai ingatlanjaik közös költségét, megnehezítve ezzel a társasházban lakók életét.

Az énekes nem válaszolt a Blikk kérdéseire és ügyvédje útján próbálta letiltatni a megjelenő cikket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik