Szórakozás

Jól bírja a meleg helyzeteket II. Erzsébet

Stewart Parvin, aki az elmúlt 11 évben tervezett ruhákat a királynőnek, néhány titkot elárult az uralkodóról.

Az időtálló elegancia jelképe II. Erzsébet, akit 60 évnyi uralkodás alatt egyszer sem láttak gyűrött ruhában. Az öltöztetője szerint ez nem is csoda.

„A királynő ritka szerencséje, hogy nem izzad vagy ez nem látszik rajta. Ezért nem kell folyton púdereznie magát, és nem kell egy öltöztetőt is készenlétben tartani a hivatalos eseményeken, mert II. Erzsébet ruhája nem is gyűrődik. Ő maga is kínosan ügyel az öltözékére, de azért szerencséje van, hogy ennyire bírja a hőséget” – meséli Stewart Parvin.

Az uralkodó köztudottan meggondol minden kiadást, de egy luxusról nem tudott lemondani: világéletében tartott egy szolgát, aki bejáratja neki az új cipőit. Kellemetlen lenne ugyanis, ha egy eseményen a királynő sántikálna.

„A ruhákat részesíti előnyben a szoknya-blúz kombinációval vagy kosztümmel szemben, mert szerinte praktikusabb viselet. Emellett csak az számít, hogy elég élénk legyen a színe. Különösen a sárga és a rózsaszín ruhákat kedveli, de bármilyen feltűnő darab jöhet” – folytatja a tervező.

Mindez azért fontos II. Erzsébetnek, mert szerinte nem elhanyagolható, hogy kitűnjön az embekek közül. „Azt mondja, ha valaki azért jön, hogy őt lássa, akkor az a minimum, amit megtehet, hogy nem olvad bele a tömegbe. Így nem kell keresgélni őt” – folytatta az öltöztető.

Minden ruhát elnevez a királynő,  a darabokat pedig név alapján katalogizálják. Feljegyzést is készítenek hozzájuk, mikor, kivel viselte II. Erzsébet, így nem kerül kínos helyzetbe azzal, hogy mondjuk két egymást követő eseményen ugyanabban látja valaki, még ha azokat a találkozókat hónapok is választják el egymástól.

A királynő imádja a rózsaszínt és az “egyberuhákat” – igazán ritka pillanat, amikor nadrágot visel, de 1979-ben egy szafarin ezt tartotta praktikusnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik