Szórakozás

Hogyan comingoutoljunk? Lakatos Márk tanácsai kezdő melegeknek

A stylist ma már sokkal hamarabb comingoutolna, és ezt tanácsolja sorstársainak is.

Nemrég Joshi Bharatnak vallott saját “comingoutolásáról” Lakatos Márk. A neves stylist elmondta, hogy ő maga már gyerekkorában tisztában volt vele, hogy “más”, mint a többiek: már hároméves korában menyasszonyi ruhát viselt a farsangon.


Fotó: TV2

Márk arról is beszélt, hogy édesanyja is sejtette, hogy fia a saját neméhez vonzódik, ám az asszony annyira tapintatos típus, hogy ezt a kérdést soha nem feszegette. A divatszakember arról is vallott, hogy nehezebb volt a dolga az édesapjával, aki időről időre a lányokról faggatta. A stylist évekig próbált kitérni a kérdések elől, ám amikor gimnázium után úgy döntött, hogy egy ösztöndíjjal Spanyolországba költözik, vele is megosztotta érzéseit. “Nincs barátnőm, mert nem a lányokat szeretem” – emlékezett vissza hajdani szavaira Márk. A divatszakember azt is elmondta, édesapja jól fogadta a hírt, de látszott rajta, hogy megdöbbent.

A másságát bátran vállaló híresség a Hír24 kérésére további tanácsokkal is szolgált az életük nagy bejelentésére készülő meleg sorstársainak.

“Érdemes alaposan végiggondolni a dolgot és mérleget készíteni. Mi ér többet? Az egész életen át tartó hazudozás és bujkálás, vagy az őszinte, öntudatosan felvállalt élet, ahol nem folyik el az ember összes energiája a látszat fenntartására. Ha ma lennék ebben a helyzetben, sokkal hamarabb bevallanám mindenkinek, hogy mi az igazság. Ha valaki elhatározta a coming outot, vegyen egy nagy levegőt, és vágjon bele. Az első sokk után rendszerint megnyugodnak a kedélyek, és a szülők és a családtagok, még a legkonzervatívabb közösségekben is, rájöjjenk, hogy a coming outolót nem a nemi identitása miatt szeretik.”

A stylist egyébként úgy látja, egyre több heteroszexuális érdeklődik a másság, illetve annak vállalása iránt. Ugyanakkor, Magyarországon a kilencvenes évek végéhez képest csökkent a tolerancia, míg a Nyugat-Európában, vagy az elmaradottnak gondolt közép- és dél-amerikai országokban ez szinte már nem téma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik