Szórakozás

Így lesz Szilviből Dávid

A lassan végleg férfivé váló anyuka gyermekkora óta küzd rossz testbe zárt lelkével. Szilviaként született egykor, most pedig az utolsó műtétjére vár, hogy végre férfi lehessen.

“Erről nem én tehetek, hogy férfi aggyal női testet rótt rám a sors, de így, hgy orvosolható, én mindenben szeretnék igazi férfi lenni” – nyilatkozta az Aktívnak a transzexuális Dávid.

14 éves kamaszlányát sokan és sokszor bántják az édesanyja miatt, szülei sem értették kezdetben, hogy mi történik a gyerekükkel. Dávid végül 5 évesen momdta ki, hogy mit érez. Ekkor szakember segítségét kérték, bízva abban, hogy kezelhető a kislány állapota, de az orvos közölte velük, soha nem fogják tudni kigyógyítani Szilviát.

A transzexuálisok egész életük során egy belső és egy külső harcot vívnak. A belsőt magukkal, a külsőt a sokszor teljesen elutasító világgal. Dávid többször is megpróbált véget vetni az életének, 24 évesen azonban végül úgy döntött, megfelel az elvárásoknak: férjhez ment, megnövesztette a haját és szoknyában kezdett járni, majd később gyermeket vállalt.

Dávid azt mondja, ő is mint minden beteg, csak szeretne meggyógyulni. Az utolsó helyreállító műtét – melynek során a sebészek a páciens hasfalából alakítják majd ki a péniszét – ezen a héten lesz. Dávid reméli, ezután boldogan és normálisan élheti a saját életét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik