Szórakozás

A döntő előtt esett ki a különc kiscsillag

A Csillag születik zsűritagjai Gomesnek adták a legkevesebb pontot, a nézők pedig nem mentették meg a táncost.

A Csillag születik szombati élő showjában már a döntőbe jutás volt a tét, jövő héten kiderül, ki a tehetségkutató legfényesebb csillaga 2011-ben. Az öt, még versenyben lévő kiscsillag közül azonban csak négyen juthattak tovább.

Az estét Gomes nyitotta, aki produkciójában Pinokkió figuráját vette alapul és egy mozgásfejlődés-történetet mutatott be a zenetörténelem vonalán haladva. A zsűri úgy gondolta, hogy eggyel bonyolultabb volt az előadás, mint kellett volna, 29 pontra értékelték mutatványát. A második körben kígyónak maszkírozva lépett színpadra. Szirtes Tamás szerint félelmetes volt és erőteljes, neki nagyon tetszett a produkció. Hernádi Judit többféleképp is tudta értelmezni az állatok megjelenítését, ezúttal nem hiányolta a vezérgondolatot. Fáy Miklós szerinte azonban az állatvilág ábrázolásába nem illett bele a robotszerű mozgás. 34 pontot adtak Gomesnek, aki ezzel a zsűri szavazatai alapján az utolsó helyre került, ezen a sorrenden pedig később a nézők sem változtattak.



László Attila először Bergendy „Mindig ugyanúgy” című dalát adta elő a zsűrinek és a közönségnek. Szirtes tanár úr szerint Attilában van egyfajta ragyogás, helyes és kedves és „rengeteg keze van”. Oroszlán Szonja technikai megjegyzést fűzött a látottakhoz, szerinte a kiscsillag a testével mindig megy a dallam után, ami ad egyfajta szaggatottságot az előadásnak, és most végre elengedte magát, szeretné, ha ezen az úton haladna tovább. A fiatal énekes 35 pontot kapott. Második körben Horváth Charlie „Könnyű álmot hozzon az éj” című slágerét énekelte el László Attila. „Milyen gyönyörű, hogy érvényes egy dal kétféle stílusban is. Ilyen tiszta hangon, mint ami neked van. Mert neked az van” – mondta Hernádi Judit, de Fáy azonnal ellentmondott neki. Ő a dalt sem szereti, neki a recsegős hang is hiányzott hozzá. 34 pontra értékelték a produkciót.

Az Appril Project múlt szombaton 40 pontot kapott, ami ezen a héten mázsás súlyként nehezedett a táncosok vállára. „Külön nagyon értékelem, hogy milyen remekül használjátok a teret, a kellékeket és a jelmezt. Ez együtt egy produkció” – mondta Szirtes Tamás a gengsztervilágot bemutató előadás után, amiben a Keresztapa zenéje és Michael Jackson „Smooth Criminal” című klipjének mozzanatai is felbukkantak. Az Appril Project 36 pontot gyűjtött az első körben. Másodszorra egy autószerelő műhelyt varázsoltak a színpadra, amivel lehengerelték a zsűrit és a közönséget is; 38 pontot kaptak.



Krizbai Teca először Malek Andrea „Gyere hangolj rám” című dalát adta elő. Hernádi Juditot jókedvre derítette az előadás, Fáy viszont azt mondta: „elfelejtjük az első egy percet, a többi jó volt.” Az énekesnőt 36 ponttal díjazták a zsűritagok. A második produkció után az ítészekben még inkább megoszlottak a vélemények. Teca a Moulin Rouge című film egyik dalát, Ellie Gouldingtól a „Your Song”-ot énekelte el. Fáy Miklós azt mondta, ez most nem kerül be Teca aranyalbumába, Szirtes tanár úr szerint pedig nem így kellett volna felépítenie a dalt. Egyedül Hernádi Judit volt elégedett. A vak lány 32 ponttal távozott.

Szabó Ádám a Piazzolla Libertangójával nyitott a Csillag születik színpadán. Majd egy váratlan váltással „rázendített” a „Sohase mondd!”-ra, Hernádi Judit slágerére. Fáynak ez a produkció tetszett a legjobban, Hernádi egyenesen „elájult” tőle, de Szonja is el volt ragadtatva a produkciótól. Szabó Ádám így elfoglalta az első helyet 40 ponttal. A harmonikás a Libertango után a Dongó című művel állt ki a közönség és a zsűri elé. A klasszikus Szirtes Tamás szerint nagyon jól állt Ádámnak és a harmonikának is, az összes zsűritag le volt nyűgözve, Ádám második körben 38 pontot gyűjtött a zsűritől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik