Pályán kívül

A pénzen múlik, hogy az Európa-bajnok Tóth Róbert esélyt kapjon az életre

A rák ritka, agresszív fajtájával küzdő U23-as Európa-bajnok kajakos. Tóth Róbert adenoid cisztikus carcinomában szenved. 2017-ben támadta meg a kór a könnycsatornáját, majd áttétek alakultak ki a gerincén és a májában is – számolt be a fidelio.hu.

A 29 éves sportoló a sugárkezelések következtében bal szemére megvakult, most mégis bizakodó. Ugyan a gyógyulásához szükséges speciális kezelést itthon nem tudják biztosítani számára, de jelenleg Amerikában van. Mindezt sokak összefogása, többek közt a hazai művészvilág teszi lehetővé.

instagram

Róbert és felesége, Diána február 11-én érkezett meg Houstonba, ahol február 22-én kezdődik az a hat hónapos kezelés, amelybe a világon összesen 36 ember kerülhetett be.

Mindenki mellettem áll ebben a küzdelemben, amiben az egész világot felforgatjuk a gyógyulásom érdekében, ami fantasztikus érzés. Közben mégis nagyon nehéz feldolgozni, hogy végső soron a pénzen múlik, hogy egy 29 éves ember esélyt kapjon az életre. Nyilván így működik a világ, csak mégis szomorú. Éppen ezért nem lehet szavakba önteni, mit is jelent nekünk ez az összefogás

– mondta Tóth.

A sportoló gyógyulásához többek között Miklósa Erika, Polyák Lilla, Náray Erika és Józan László adott segítséget.

Felajánlásokat az alábbiak szerint várnak:

KOLONICS GYÖRGY ALAPÍTVÁNY

Adószám: 18135396-2-41
Nyilvántartási szám: 01-01-0010844
Bankszámlaszám: 12100011-10241521 (Gránit Bank)
Közlemény: Tóth Róbert amerikai gyógykezelés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik