Pályán kívül

Levezényelt egy egyedülálló, 17 órás nemváltó műtétet, hétvégén pedig a Realnak lenget

Spanyol orvosi körökben komoly nevet szerzett magának doktor César Noval, aki egy innovatív és egyedülálló műtéti módszer segítségével egyetlen, igaz, 17 órás beavatkozás során nőből férfivá változtatta páciensét. A műtétet a plasztikai sebész Noval vezényelte le, de nőgyógyászok és urológusok is kivették a részüket, úgyhogy igazi csapatmunka volt.

A pénisz kialakításához a páciens alkarjából használtak fel egy 10×4 centis bőrdarabot, majd eltávolították a méhét és a mellét, és a külső-belső nemi szervek kialakítása után végül az arc átszabása következett.

Hogy ezek az orvosi dolgok miért szerepelnek egy sportcikkben?

Nos, azért, mert Noval másodállásban asszisztensként, korábbi nevén partjelzőként tevékenykedik futballmeccseken, és hétvégén a sorozatban három Bajnokok Ligáját nyerő Real Madrid bajnokiján lenget majd.

A Real szombaton 13 órai kezdettel az Eibar vendége lesz, úgyhogy Noval munkáját ezúttal nem a kollégák, hanem a madridiak drukkerei figyelik majd árgus szemmel. És hiába a világraszóló műtét, ha tévesen ítél meg egy leshelyzetet, őt sem fogják kímélni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik