Pályán kívül

Nyilasi Tibort beidézte a bíróság a bundaperben

nyilasi tibor (nyilasi tibor)
nyilasi tibor (nyilasi tibor)
A Sport televízió szakkommentátora csütörtök délután még a bíróságon tett tanúvallomást, majd este már a PAOK-MOL Vidi Európa Liga meccsen szakértett.

A blikk.hu pénteken arról számolt be, hogy a Fradi korábbi legendáját, az MLSZ elnökségének tagját, szakmai bizottságának vezetőjét csütörtökön a Központi Kerületi Bíróságon hallgatták meg a hetedik éve húzódó bundaperben.

A hangfelvételek alapján kiderült, hogy a fővádlottak, K. Zoltán és L. Mátyás által működtetett menedzseriroda egy Nigéria és Magyarország válogatottja közötti mérkőzést szeretett volna leszervezni 2010-ben és ezért próbáltak kapcsolatot teremteni az általuk csak, „Gúnárként” emlegették Nyilasi Tiborral.

A vádlottak Bacsa Mihálytól, a Fradi öregfiúk csapatának egykori menedzserétől próbáltak telefonon információkat szerezni és tanácsot kérni, aki szintén tanúként azt vallotta, kapott egy nem magyar nyelvű e-mailt valakitől, amellyel kapcsolatban kikérte Nyilasi véleményét, de tagadta, hogy köze lenne bármilyen meccsszervezéshez.

Amikor a bíró Nyilasit kérdezte az ügyről, azt vallotta, nem emlékszik, hogy konkrétan Bacsának elmagyarázott-e bármi, de mivel bárkinek elmondja, aki megkérdezi, hogyan működik egy nemzetközi meccs leszervezése, ezért nem zárja ki.

Napi szinten kapok ilyen e-maileket, ám amennyiben ez nemzetközi mérkőzéssel kapcsolatos, azonnal továbbítom a szövetségen belül az illetékeseknek. Kellemetlen nekem itt bármit is bizonygatni

– zárta vallomását Nyilasi.

A tárgyaláson a vádlott, L. Mátyás elismerte, hogy megpróbáltak egy barátságos mérkőzést leszervezni Nigériával, ugyanakkor annak tervezett manipulálását tagadta, mondván, ehhez nem lenne szükséges nekik leszervezni a meccset.

Magyarország még soha nem játszott Nigériával válogatott meccset.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik