Pályán kívül

David Beckham fura érveléssel úszta meg a gyorshajtást

Az 115-szörös angol válogatott labdarúgót azzal váddal idézte be a bíróság, hogy egy bérelt Bentley-t vezetve 59 mérföldes sebességgel hajtott ott, ahol csak 40-el mehetett volna az A40-es úton Paddingtonban, még január 23-án.

David Beckhamet – aki Inter Miami CF néven futballklubot alapított és jelen állás szerint 2020-tól csapata el is indul az észak-amerikai profi labdarúgó bajnokságban (MLS) – a híres sztárügyvéd, Nick Freeman képviselte a csütörtöki, wimbledoni perben. A Mr. Loophole becenévre hallgató jogász, már korábban is védte ügyfelét, és más sztársportolóknak is járt el hasonló ügyekben.

Arról híresült el – nevét is erről kapta –, hogy mindig megtalálja azt az elképesztő rést, ahol be tud törni a védelem, még ha eredendően a vád erre nem is feltétlenül adna lehetőséget, annyira egyértelmű a helyzet.

  • 1999-ben Beckhamet sikeresen húzta ki egy másik gyorshajtásból és egy nyolc hónapos jogosítvány bevonásból, miután azzal érvelt, hogy ügyfele egy paparazzi elől menekült.
  • Ugyanebben az évben Sir Alex Ferguson hasonló gyorshajtási ügyében pedig azzal védekezett, hogy ügyfelének muszáj volt az autópályán a megengedettnél gyorsabban és agresszívebben vezetnie, lévén vécét keresett, olyan hasmars gyötörte.

A Manchester United menedzserét épp úgy felmentették, mint Beckhamet akkori és mostani ügyéből.

Ezúttal Mr. Freeman azzal érvelt, hogy az autó tulajdonosának nappokkal később érkezett meg a gyorshajtási értesítés, mint ahogy azt a törvények meghatározzák. Barbara Barnes kerületi bíró február 2-án küldte meg a hivatalos feljelentést a Bentley Motors Ltd-hez, de az nem érkezett meg február 6-i törvény által előírt négy napos határidőig a jármű nyilvántartásba vevőihez, csak nyolc nappal később.

Tehát nem az a hibás, aki gyorsan hajtott, hanem a posta, amelyik lassú és kiszámíthatatlan – ezzel a fura érvvel kérte az ügyvéd Beckham felmentését. Mivel az angol törvények lehetőséget adnak a postai rendszer “szeszélyeinek” figyelembe vételére, így Barnes bíró végül azzal a mondattal zárta le a tárgyalást, hogy az „alperest ebben az esetben nem lehet elítélni” – számolt be a bbc.com.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik