Pályán kívül

Olimpiai bajnok vízilabdázó erőszakolhatta meg a 11 éves kislányt

A Blikk robbantotta a hírt, miszerint egy 11 éves kislányt két, Magyarországon elismert és sikeres sportoló erőszakolhatta meg. Egy rendőrségi feljelentés szerint két évvel ezelőtt két férfi hosszú hónapokon keresztül folytatott szexuális kapcsolatot a kiskorú áldozattal – kislány most 13 éves.

11 éves lányt erőszakolhatott meg két közismert magyar sportoló
A rendőrség szexuális erőszakkal gyanúsítja a két Pest Megyei férfit.

A TV 2 Tények műsora további információkat tudott meg és árult el az ügyről: állítólag az egyik elkövető egy olimpiai bajnok vízilabdázó, másikuk pedig egy családapa.

A Bors úgy tudja, hogy az erőszakra egy Budapest közeli sportklubban került sor.

Az ügy azért robbant ki most, mert a lány eleinte próbálta eltemetni magában a történteket, de később családja egyik ismerősének saját kézzel készített levélben írta le zaklatóinak nevét és a történteket. A rendőrségi feljelentés alapját is ez a levél szolgáltatja, benne a szexuális aktusok részleteivel, azok helyszíneivel, körülményeivel.

Mit mond a jogszabály?

Mivel Magyarországon 14 éves kor a beleegyezési korhatár, így akkor is bűncselekménynek számít a 11 éves lány ellen elkövetett szexuális cselekmény, ha az az áldozat beleegyezésével történt. Így ha bebizonyosodik a vád, a szexuális aktus létesítése (erőszak), 5–15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik