Pályán kívül

Politikusnak állna Bölöni László

Bölöni Lászlót hétfőn délután a Vásárhelyi Forgatag keretében szervezett pódiumbeszélgetésen, arról beszélt, hogy érdeklődik a marosvásárhelyi polgármester-jelöltség iránt.

Ez olyan dolog, ami nem idegen tőlem, ami foglalkoztatott és foglalkoztat. Ha egy ilyen dologba belevágnék, akkor mindenféleképpen azért tenném, hogy egy csapatba vonjam a különböző embereket, a különböző érdekeket

– fejtette ki az fociedző, aki azt is megjegyezte ennek kapcsán, hogy nem akar semmiképp sem ellenjelölt lenni valakivel szemben.

Azt is hozzátette azonban, hogy ehhez nem lenne elég három hónappal a választások előtt Marosvásárhelyre érkezni. Ahhoz, hogy meggyőzze az embereket, Marosvásárhelyen kellene lenni, az emberek szemébe kellene nézni, és el kellene mondani nekik, hogy pontosan mit is akar. Úgy vélte, hogy képes lenne az emberek összefogására és az újításra.

Ehhez fiatalokból kellene csapatot építeni, amit érdekes feladatnak tekintene.

Megemlítette, hogy egy vasárnapi rendezvényen is az volt az élménye, hogy mennyi jó ötlet van, és milyen dinamika van a marosvásárhelyi fiatalokban, csak éppen az ötletek gyakorlatba ültetésénél jelentkeznek a nehézségek.

Bölöni László hozzátette, amikor korábban felmerült a hazaköltözés gondolata, mindig hiányzott az a cél, amiért érdemes lenne ezt a nagy lépést megtenni. A 64 éves sportszakember a beszélgetés egy másik szakaszában azt is megemlítette, hogy nem akar már sokáig edzősködni.

Nyitókép: Quality Sport Images/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik