Pályán kívül

40 év után kapta vissza ellopott szörfdeszkáját egy ausztrál férfi

Negyven év után került vissza eredeti tulajdonosához egy ellopott szörfdeszka Ausztráliában. Peter Gilson még az 1970-es évek végén kapta ajándékba a deszkát édesanyjától, aki titokban spórolta össze a pénzt, hogy megvehesse fiának a drága sporteszközt. Az Új-Dél-Wales állambeli Newcastle-ben élő család garázsából azonban egy évvel később ellopták a féltve őrzött kincset.

Őszintén szólva, akkoriban, gyerekfejjel nem sokat foglalkoztam a dologgal, csak ahogy teltek az évek, döbbentem rá, hogy az anyám mekkora áldozatot hozott azért, hogy megvegye nekem

– mondta Gilson az ABC ausztrál közszolgálati műsorszolgáltatónak.

Azóta a férfi foglalkozása is a szörfdeszkákhoz kötődük, ugyanis azzal keresi a kenyerét, hogy megjavítja az ütött-kopott deszkákat. Egy nap aztán az internetet böngészve rábukkant egykori saját deszkájára. A régi kincsét egy szörfös emléktárgyakat őrző nyugat-ausztráliai múzeumban fotózták le.

A férfi kapcsolatba lépett a múzeum tulajdonosaival és egy régi fényképpel bizonyította, hogy mit is jelent számára az eszköz, így ingyen visszakapta a szörfdeszkát.

Nyitókép: abc.net.au

Ajánlott videó

Olvasói sztorik